הילדות האבודות של פריז / פאם ג'נוף
השנה היא 1946, לפני כשנה גרייס הילי איבדה את בעלה, טום בתאונה טראגית. היא ניסתה להמשיך בחייה, עברה לניו יורק ומצאה עבודה במשרד עו"ד ובהתחשב בנסיבות החיים, הרגישה שם די טוב. בדרכה למקום עבודתה, היא עברה דרך תחנת גרנד סנטרל וכמעט מעדה בגלל מזוודה שהייתה מונחת מתחת לספסל. סקרנותה גברה עליה והיא הציצה במזוודה שנראה כי אינה שייכת לאיש. את עיניה צדו תמונות של בחורות צעירות. בהחלטה נמהרת היא הכניסה את התמונות לתיקה וצעדה במהירות החוצה מהתחנה. גרייס לא יכולה להתעלם מהתמונות שלקחה והיא הייתה נחושה לגלות מי הן הצעירות שמופיעות בהן ולמי שייכת המזוודה. סקרנותה הרבה פותחת צוהר לסיפור על חברות ואחווה נשית, אומץ לב ומעשי גבורה וגם בגידה בלתי נסלחת.
השנה היא 1944, אלינור טריג הועסקה בתפקיד פקידותי במינהלת הסוכנות החשאית הבריטית. המנהל מחליט להיענות להצעתה ולהקים קבוצת סוכנות חשאיות שאותה תנהל אלינור. הנשים הצעירות שאלינור בחרה מיועדות להישלח לרחבי צרפת ולשמש בתפקידי בלדריות ואלחוטאיות.
מארי היא אם חד הורית לילדה צעירה בשם טס, שלאור שליטתה הטובה בשפה הצרפתית מגויסת לסוכנות. מארי שואפת להעניק לבתה חיים טובים ומאושרים, ולכן, עונה בחיוב להצעת העבודה מטעם אלינור.
גורלן של 12 סוכנות חשאיות אינו ידוע, אבל יש מי שלא מוכן להניח לדברים ונחוש לחקור עד שהאמת תצא לאור.
במקביל לניסיונותיה של גרייס לגלות מי הן אותן צעירות המופיעות בתמונות שברשותה, מתגלה בפני הקורא עלילה משובחת שבמרכזה נשים צעירות אשר בימי מלחמה קשים הפכו לסוכנות חשאיות של השירות הבריטי, גילו אומץ לב ופעלו בגבורה ותוך כדי סיכון חייהן, ובחלק מהמקרים - הקרבת חייהן, בכדי לעזור להביא לסיום המלחמה ולהצליח למלא את תפקידן בעל החשיבות המכרעת.
איזה ספר נפלא! אני מאוד אוהבת ספרים אשר עלילתם מתרחשת בתקופת מלחמת העולם השנייה. כל ספר חושף בפני עוד פיסת היסטוריה חשובה ומרתקת. זה מסוג הספרים שברגע שמתחילים לקרוא אותם קשה להפסיק. העלילה סוחפת, עוצמתית ומרתקת מתחילתה ועד סופה. כתיבתה של ג'נוף נפלאה וממגנטת.
העלילה מסופרת בגוף שלישי ונעה לסירוגין בין השנים 1944 ו-1946. הפרקים מובאים מנקודת מבטן של שלוש הנשים: גרייס, אלינור ומארי.
העלילה אמנם דמיונית, אך, בחלקה מבוססת על עובדות אליהן הגיעה הסופרת לאחר תחקיר שערכה. אין ספק שפאם ג'נוף מצליחה לרקום עלילה היסטורית נפלאה, ואם אהבתם את "סיפורו של יתום", את הספר הזה תאהבו אפילו יותר!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה