מועדון בריאר / קייט קווין
קייט קווין חוזרת עם עוד ספר איכותי אשר בו עבודת המחקר שלה אודות אמריקה של שנות ה-50 ניכרת היטב. אמנם עלילת הספר הינה בדיונית, אבל הדמויות שבה מבוססות על דמויות אמיתיות וכך גם חלק מהאירועים המתוארים בספר. אחרי שסחפה אותנו עם עלילות שהתרחשו בתקופת מלחמת העולם השנייה, הפעם קווין שמה דגש על השנים שלאחר מכן שבהם החלה המלחמה הקרה בין ארה"ב ורוסיה. עלילת ההווה של שנת 1954 נפתחת ברצח המתרחש בבית בריארווד, פנסיון לנשים בלבד המכונה בשם הזה בשל מיקומו בהצטלבות הרחובות בריאר וווד. את הנעשה בפנסיון מציג בפני הקוראים לא אחר מאשר אותו בית ישן שראה לא מעט אירועים לאורך השנים, אבל לאור המתרחש בבית כעת, גם הוא לא יכול להישאר אדיש.
על מנת שנבין מה הוביל לאותו יום סוער ומצמרר העלילה לוקחת אותנו 4 שנים אחורה ומתמקדת באותו פנסיון. בעלת הבניין, אם יחידנית לשני ילדים, משכירה את החדרים לשלל דיירים, ביניהם נמנים: פליס, המתגוררת בחדר עם בתה הפעוטה בשעה שבעלה משרת כרופא בקוריאה. נורה, המתאהבת בגבר המשתייך למשפחה מפוקפקת. בי, שבשל פציעה הקריירה שלה בבייסבול נקטעה. קלייר, אשר צוברת כסף עד שתצליח לרכוש בית משלה, ארלין, הלהוטה למצוא בעל אבל מוצאת את עצמה לבד וגם בלי חברים, ריקה, קשישה נרגנת שבעברה הייתה אמנית ובזקנתה נותרה עם תרעומת על אירועי העבר. וגרייס, צעירה חייכנית ואופטימית שכותבת בכל הזדמנות מכתבים למישהי בשם קיטי.
הדיירים הללו חיים כולם בבית בריארווד כשהם מתעלמים זה מזה. אבל גרייס, זו שתמיד מספקת אוזן קשבת לכל דייר ודייר, מצליחה ליצור מבית בריארווד מקום חמים ומסביר פנים אשר בו הדיירים הופכים למעין משפחה מחבקת. בכל חמישי בערב, כולם מתייצבים בדירתה הפצפונת של גרייס לארוחת ערב. בכל שבוע דייר אחר אחראי לארוחה. וכך אט-אט נוצרת אחווה בין השוהים בית בריארווד. כולם משתפים את גרייס בקורותיהם וסודותיהם הכמוסים ביותר. בעוד שגרייס עצמה שומרת את סודותיה מכל משמר ולא חושפת דבר.
מהו סודה של גרייס? ומי נרצח בבית בריארווד? תקראו את הספר ותגלו!
אני מאוד אוהבת את כתיבתה הטובה של קייט קווין ואת העובדה שהיא תמיד מסתמכת על התרחשויות אמיתיות לביסוס העלילה ודמויותיה. הפעם, הסיפור, אף על פי שסופר היטב ותיאר באמינות רבה את אותה תקופה היסטורית, לא הצליח לסחוף אותי. הספר בנוי מפרקים ארוכים כשבכל פרק דמות אחת מקבלת את כל תשומת הלב ואז אור הזרקור נעלם מאותה דמות ואנו נחשפים לסיפור של הדמות הבאה. סיפורן של חלק מהדמויות עניינו וסקרנו אותי בעוד שחלקן פחות. את אחת מן הדמויות היותר מעניינות הסופרת השאירה לסוף שלקראתו גם הייתה התפתחות טובה ומעניינת במיוחד.
את הספר כתבה קווין בימי הקורונה. בעלילתה היא שילבה מאורעות אמיתיים שהתרחשו בהיסטוריה האמריקאית כמו המצאת הגלולה כאמצעי מניעה, האג'נדה של הסנטור מקארתי נגד הקומוניסטים שעוררה סערה בארה"ב, האימונים המדמים פלישה סובייטית על אדמת ארה"ב וגם תחרות האפייה השנתית לנוער של פילסברי. בסוף הספר קווין משתפת איך נולד הרעיון שלה לכתיבת העלילה ומי הן הדמויות האמיתיות עליהן ביססה את הדמויות הדמיוניות שלה. כאמור, הפעם לא מצאתי את עצמי מרותקת לעלילה כפי שקרה לי עם הספרים האחרים של הסופרת אבל אהבתי את האחווה והעוצמה הנשית שבלטו לכל אורך הסיפור. אני כבר ממתינה בסבלנות ובסקרנות לספר הבא.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה